Hvad er Instagram overhovedet?

Hvad er Instagram overhovedet?
Instagram har, på mange punkter, overtaget det sociale medie marked. Specielt I Danmark er Instagram blevet ekstremt populært blandt de unge. Lad os hjælpe dig godt i gang med brugen af Instagram.

Her er hvad Instagram handler om og hvordan bruger folk det

Hvad er den der trendy ting kaldet Instagram som alle smarte mennesker har været så optaget af her på det seneste? Den har kun eksisteret i et par år, men har stille og roligt fået mere og mere opmærksomhed, især på grund af den store besættelse af at tage gode billeder med smartphone. Du skal altså ikke være flov over at spørge hvis du overhovedet ikke aner hvad Instagram handler om.

En introduktion til Instagram

Instagram er en social medie app lavet til at dele billeder og videoer fra din smartphone.
Lige som Facebook og Twitter har alle der har oprettet en konto en profil og et nyhedsfeed.
Når du poster en video eller et billede på Instagram vil det blive vist på din profil. Andre brugere der følger dig vil se dine opslag i deres eget feed. På samme måde vil du se opslag fra andre brugere som du vælger at følge.
Egentlig ret simpelt, ikke? Det er som en enklere version af Facebook, med vægt på at app’en bruges på mobil og den visuelle deling af indhold. Ligesom andre sociale medier, kan du interagere med andre brugere på Instagram ved at følge dem, ved at blive fulgt af dem, kommentere, like, tagge og gennem private beskeder. Du kan endda gemme fotos du ser på Instagram.

Enheder der fungerer med Instagram

Instagram er gratis og kan downloades til iOS og Android enheder.

Den kan også besøges på internettet fra en computer, men brugere kan kun lægge indhold op og dele indhold på de mobile enheder.

Opret en konto på Instagram

Før du kan begynde at bruge app’en vil du blive bedt om at oprette en gratis konto.
Du kan tilmelde dig ved hjælp af din Facebook konto eller med e-mail. Alt du skal bruge er et brugernavn og en adgangskode.

Du bliver måske spurgt om du vil følge nogen af dine Facebookvenner som er på Instagram. Du kan gøre det med det samme eller hoppe over det trin og vende tilbage til det senere.

Når du begynder på Instagram er det altid en god ide at personliggøre din profil ved at tilføje dit navn, et billede, en kort biografi og et link til din hjemmeside hvis du har en.

Når du begynder at følge folk og vil have folk til at følge dig vil de nemlig gerne vide hvem du er og hvad du bruger din profil til.

Brug Instagram som et socialt medie

Som nævnt tidligere handler Instagram om at dele indhold, så derfor er alle brugeres opmærksomhed rettet mod at dele og finde de bedste fotos og videoer. Hver brugerprofil har et antal ”Følgere” og ”Følger”, der betyder hvor mange personer de følger og hvor mange der følger dem.
Hver brugerprofil har en knap du kan trykke på for at følge dem. Hvis en bruger har sat deres indstillinger til privat skal de godkende din anmodning før du kan følge dem.

Hold dig for øje, at når din profil er blevet oprettet og indstillet til offentlig kan alle og enhver finde og se din profil og alle dine billeder og videoer. Lær at indstille din Instagram konto til privat hvis du kun vil have at følgere som du godkender skal kunne se dine opslag.

Det er sjovt og let at snakke sammen med andre brugere om opslag. Du kan dobbelttrykke på ethvert opslag for at ”like” det eller tilføje en kommentar i bunden. Du kan endda klikke på pil-ikonet for at dele et opslag med nogen via en direkte besked.

Hvis du vil finde flere venner eller interessante kontoer at følge, skal du bruge søgebaren (markeret med et ikon der ligner et forstørrelsesglas) for at se opslag der er tilpasset dig igennem.

Du kan også bruge søgebaren i toppen for at lede efter specifikke brugere eller hashtags.

Tilføj filtre og rediger dine Instagram opslag

Hvad angår dine muligheder for at poste er Instagram kommet langt siden begyndelsen. Da den først blev lanceret i 2010 kunne brugere kun slå billeder op gennem app’en og tilføje filtre uden nogen ekstra redigeringsmuligheder.

I dag kan du både poste direkte gennem app’en eller fra eksisterende billeder eller videoer på din mobil. Du kan også poste både billeder og videoer der er op til et helt minut lange og du har en hel masse ekstra filtermuligheder plus mulighed for at redigere i billeder.

Når du trykker på knappen i midten for at poste kan du vælge ikonet for kamera eller video og dermed fortælle app’en om du vil poste et billede eller en video.

Tag billedet med app’en eller tryk på Bibliotek knappen for at finde et foto eller en video der allerede er taget på din mobil.

Instagram har op til 23 filtre du kan vælge at tilføje til både billeder og videoer. Ved at trykke på Rediger i bunden af billedredigering kan du også tilføje redigeringseffekter der tillader dig at tilføje justeringer, lysstyrke, kontrast, varme mætning, fremhævelser, skygge, rammer og skarphed.

Del dine Instagram opslag

Efter du har tilføjet et valgfrit filter og muligvis redigeret bliver du ført til en fane hvor du kan udfylde en billedtekst, tagge andre brugere på det, tagge det til en geografisk placering og samtidigt poste det på nogen af dine andre sociale medier.

Når det er slået op vil dine følgere kunne se det og kommentere på det i deres feeds. Du kan altid slette dine opslag eller redigere i deres detaljer efter du har offentliggjort dem, ved at trykke på de tre prikker i toppen.

Du kan konfigurere din Instagram konto til at poste fotos på Facebook, Twitter, Tumblr eller Flickr. Hvis disse delekonfigurationer alle er markerede, i modsætning til at de forbliver grå og inaktive, vil alle dine Instagram billeder automatisk blive postet på dine sociale medier efter du trykker på Del. Hvis du ikke vil dele dit foto på et bestemt socialt medie skal du ganske enkelt bare trykke på et af dem, så det er gråt og indstillet til ’fra’.

At se og publicere Instagram Historier

Instagram introducerede for nyligt den nye Historier funktion der er et sekundært feed der dukker op i toppen af dit hovedfeed. Det er markeret med små fotobobler af de brugere du følger.

Tryk på hvilken som helst af disse bobler for at se brugerens historie eller historier som de har offentliggjort gennem de sidste 24 timer. Hvis du er bekendt med Snapchat vil du sikkert nikke genkendende til hvordan Instagrams Historie funktion minder om den.

For at offentliggøre din egen Historie skal du bare trykke på din egen foto boble fra det primære feed eller swipe til højre på hvilken som helst knap for at tilgå Historie kamera fanen. Hvis du vil vide mere om Instagram Historier så læs denne gennemgang af hvordan det adskiller sig fra Snapchat.

Klar til at bruge Instagram?

Vi kunne fortsætte i det uendelige og i ekstreme detaljer om hver en lille funktion og hvad man kan gøre og opleve på Instagram – eller vi kunne bare lade det være ved det, så du kan komme i gang med at prøve Instagram selv.